Изложба ручних радова “Уткај срећу”

Изложба ручних радова “Уткај срећу”

У Холу Општинске библиотеке Варварин отворена је изложба “Уткај срећу” на којој су изложени ручни радови настали на радионицама током спровођења истоименог пројекта. Организатор изложбе је Удружење грађана “Сејачи среће” из Село Варварина, а покровитељи Министарство за културу и информисање и општина Варварин.

Весна Миладиновић из Сејача среће истакла је да је циљ пројекта “Уткај срећу” био очување културе и традиције и изразила наду да је циљ остварен рекавши да је интересовање за обуке за рад на разбоју било изнад свих очекивања.

“Жао нам је и овим путем желимо да се извинимо јер нисмо могле да укључимо све жене које су хтеле да се укључе у наш пројекат јер је ограничени број жена могао да учествује, али овом приликом позивам све заинтересоване, пошто жене које су прошле обуку могу да обучавају остале, да се прикључе нашим радионицама у просторијама Месне заједнице Село Варварин”, поручила је Весна Миладиновић.

Координаторка пројектних активности Сејача среће Весна Марковић подсетила је да је пројекат финансиран средствима Министарства културе и информисања и једним делом суфинансиран од стране општине Варварин.

Инструкторка Јованка Лазић из Удружења “Етно Расина” нагласила је да је јако задовољна обукама похваливши полазнице на активности и жељи да тај рад савладају.

“Мислим да су баш оно што су требале да науче научиле тако да су нешто и самостално одрадиле и изненадиле ме кад сам дошла да видим. Јако ми је драго што овде у вашој средини имате четири жене које су стварно научиле да раде и могу убудуће то знање да пренесу и на друге”, рекла је Лазићева.

“Сејачи среће” су овом приликом уручили и захвалнице председнику општине Варварин Војкану Павићу, председнику Савета МЗ Село Варварин Братиславу Петровићу, Општинској библиотеци Варварин, фотографској радњи “Фото Аполо Века” и Удружењу “Етно Расина”из Крушевца.

Отварању изложбе присуствовали су и чланови Удружења “Заједно до светлости” из Сврљига, заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић, заменик председника Скупштине Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић и помоћник председника општине Саша Срећковић.

No Comments

Add your comment