Безбедност деце на интернету

Безбедност деце на интернету

По позиву разредног старешине осмог разреда, проф. Маје Јовановић, чланице нашег удружења су присуствовале предавању на тему безбедности деце на интернету, трговине људима, сексуалној експлоатацији и све учесталијем проблему педофилије у Србији. Предавање је одржао Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић, у ОШ “Јован Курсула” у Варварину. 

Уз едукативну и веома емотивну радионицу, Игор Јурић нам је приближио чињеницу колико су важни сви чиниоци у заједничкој борби и залагању за безбедност наше деце. Едукација је најзначајнија мера и обавеза родитеља, али и друштва у целини, школа, медија и невладиних организација.

Родитељи, наставници, све надлежне институције и цивилна друштва су на јако одговорном задатку – заштитити децу и указати им на опасности ради њихове безбедности. Посебан акценат је стављен на закључак да ове циљеве можемо остварити уколико створимо добру комуникацију са децом. У супротном, ако немамо времена за своју децу, унучиће… неко други ће га сигурно имати.

Јурић је предавање завршио речима А.Ајнштајна “Свет је опасно место за живот, не због људи који су зли, већ због добрих људи који ништа не чине да се зло не догоди.”, рекавши да је управо ова реченица његов мото за активности које спроводи у оквиру своје Фондације.

No Comments

Add your comment