Сви смо само мали и велики људи

Сви смо само мали и велики људи

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин, Сејачи среће су приказали две дечије позоришне представе, “Чудна шума” и “Викторија! Борисе!”, на тему вршњачког насиља и превенције трговине људима.

 

Представе су организоване у оквиру пројекта “Сви смо само мали и велики људи”, а који је усмерен ка борби за остваривање равноправности, уважавању различитости без обзира на пол, националност или социјални статус уз међусобно поштовање, неговање толеранције и ненасиља на територији општине Варварин.

Током протеклих месеци одржане су радионице са децом школског узраста на тему дискриминације, а сам пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Пројекат је реализован у сарадњи са Основном школом “Јован Курсула”, Средњом школом Варварин, Општинском библиотеком Варварин и Општином Варварин. Сарадницима су уручене захвалнице и заједно са ученицима основне и средње школе послата је порука “Пружи руку спаса свакоме коме требе, нек’ ти душа буде к’о пространство неба!”

 

 

No Comments

Add your comment