ОБОЈИ СВЕТ ДОБРОТОМ!

ОБОЈИ СВЕТ ДОБРОТОМ!

 У циљу превенције вршњачког насиља у школама, као негативне друштвене појаве која је све више заступљена међу децом, данас је у петом разреду ОШ “Јован Курсула” у Варварину, у организацији удружења Сејачи среће, одржана креативна радионица под називом “Обоји свет добротом!”.

 Овом приликом, водитељи радионица, Милена Живковић и Весна Марковић су заједно са педагогом школе Тањом Стојановић, омогућили деци, ученицима V1 одељења, да се у заштићеној и топлој групној атмосфери уче препознавању и испољавању својих емоција и ставова, као и примени истих у стварном животу.

 Кроз радионицу “Обоји свет добротом” деца су упућена на развијање ненасилних комуникационих стратегија као што су вештина пажљивог слушања, стишавање јаких емоција, развијање самоконтроле и одолевање притиску групе. Кроз радионичарски рад указано је на чињеницу да је добра комуникација основ свих међуљудских односа. 

 У ранијем раду са децом, као и данас, показало се да је радионичарски рад изузетно подстицајан за овај узраст, јер претпоставља интеракцију, групни рад и активан приступ проблему. Зато је битно да децу у школском узрасту оснажимо и дамо им прилику да кроз игру науче правила добре комуникације и начине решавања конфликта.

Данашња радионица је прва у низу планираних радионица, које ће се реализовати у наредном периоду и у осталим одељењима ове узрасне групе.

No Comments

Add your comment