Сејачи среће организују камп за децу и младе са тешкоћама

Сејачи среће организују камп за децу и младе са тешкоћама

Сејачи среће уз подршку Општине Варварин и ове године организују камп за децу и младе са тешкоћама са територије општине Варварин и њихове родитеље .

Камп носи назив „Подржимо породицу“ и реализоваће се на Дивчибарама у трајању од  5 дана у периоду од 27.06.-02.07.2020. године. Са Сејачима среће на Дивчибарама  ће боравити 24 корисника. Ове године наш тим ће бити појачан и младим волонтерима, вршњацима деце и младих са тешкоћама. Ово је веома битан моменат  за нашу локалну заједницу, која се кроз активизам деце и младих у овој области може сматрати отвореном  у напорима  за унапређење живота деце и младих са тешкоћама и њихово активно учешће у заједници уз укљученост породице и вршњака.

Главни организатори кампа „Подржимо породицу“  и покретачи целокупне идеје су Фејсбук група „Возачи великог срца“ и људи великог срца Борис Бјеловић из Врбаса и Нинослав Ранђеловић из Сврљига. Удружења „Мултиарт“ Врбас и “Заједно до светлости” Сврљиг чији су Борис и Нинослав заступници су већ неколико година организовали камп за децу са тешкоћама и њихове родитеље, свако у оквиру свог удружења, на разним дестинацијама широм Србије. Прошле године, дошли су на идеју да у дружење, упознавање и размену искустава укључе децу, младе са тешкоћама и родитеље из целе Србије. Тако су Сејачи среће прошле године организовали први камп са територије општине Варварин са 23 учесника. Ово је и први камп овог типа икад реализован са територије општине Варварин. Камп је бројао око 150 учесника из целе Србије и Босанске Градишке који су били смештени у осам објеката. У највећем делу су била присутна деца са аутизмом, али и са другим развојним поремећајима.

Са успешно реализованог кампа читава војска најхрабријих бораца, наоружана осмесима, загрљајима и несебичном љубављу, а која долази и враћа се као победник, послала је поруку разумевања, подршке и наде.

И ове године ће, поред породица из Варварина, Врбаса и Сврљига на Дивчибарама боравити породице из Сомбора , Врања, Књажевца, Ражња, Новог Сада, Београда, Ниша и Смедеревске Паланке.

No Comments

Add your comment