Осмех у дворишту МЗ Село Варварин

Осмех у дворишту МЗ Село Варварин

Слободна површина дворишта месне заједнице села Варварин је уређена и претворена у простор у коме ће се окупљати деца, млади и остали мештани.

Створени су услови да деца проводе своје слободно време квалитетно у природном окружењу , у коме имају услова за игру и дружење и уједно се повезују са природом.

Велики број грађана се укључио у иницијативу, са жељом да буду покретачи позитивних промена у својој локалној заједници. Поред мештана, деце и младих, свој допринос су дали и КУД “Јован Курсула” и ФК “Велика Морава” Село Варварин.

Поред нових садница, изграђена је и фонтана од природног камена, која је додатно унапредила и улепшала простор у дворишту месне заједнице.

У оквиру пројекта “Заједно за дечји осмех” различити локални актери општине Варварин су окупљени, укључени и уједињени око акције уређења простора за децу и младе којој је свако допринео на свој начин. Подстакнут је активизам и волонтеризам као основ за решавање проблема у локалној заједници.

Иницијатива је спроведена у оквиру пројекта “Заједно за дечји осмех” који је подржало Министарство заштите животне средине и ORCA

No Comments

Add your comment