Небо је граница

Небо је граница

Село Варварин ускоро богатије за теретану на отвореном. Сејачи среће увелико раде на реализацији пројекта „Небо је граница“.  Пројекат подразумева уређење и опремање дела дворишта месне заједнице села Варварин опремом и справама за теретану на отвореном, клупама за седење, цвећем и дрвећем. У оквиру планираних активности, одржан је састанак са председницом општине Варварин и директором ЈКП „Варварин“ на коме су договорени даљи кораци у смеру припреме терена на коме ће бити постављена теретана.

Теретана је намењена свим садашњим и будућим генерацијама. Реквизити који ће бити постављени у простору окруженом зеленилом и природом, одлични су за одржавање кондиције и доброг здравља. Поред младих, реквизите ће моћи да користе и одрасле и старије особе које желе умереним вежбањем да сачувају своје здравље. Разговарали смо са младима, али и осталим мештанима који су износили своја мишљења и предлоге о тачном распореду справа и уређењу простора око теретане и уједно их позвали да се укључе у активности.

Поред наведених активности, реализоваћемо и спортске радионице са децом и младима, управо у овом простору и уједно промовисати значај здравог живота и рекреације, са жељом да што више деце привучемо боравку и игри на отвореном.

Кроз акције уређења слободног простора, постављање теретане на отвореном и рекреативне радионице,  скренућемо пажњу и на проблем немара човека у односу на своје здравље, а наша заједница ће опремањем овакве теретане добити једну оазу здравља и рекреације врло доступну свим грађанима.

Пројекат „Небо је граница“  је подржан у оквиру програма  Активне заједнице од стране Траг фондације.

No Comments

Add your comment